Een nieuwbouwhuis kiezen in Hoef en Haag

 

Nu we alle informatie over het Dorpshart Fase 2a in Hoef en Haag hebben bestudeerd, weten we welk type woning we graag zouden willen kopen: een Meander-woning. Nu kunnen we ons gaan inschrijven op vijf bouwnummers. Hoe maak je je keuze uit al die woningen?

Maar hé, willen we dit nou echt? Van een jaren 30-woning in de oude binnenstad van Vianen naar een nieuwbouwdorp? We twijfelen nog steeds. We besluiten ons in te schrijven; dat kost immers niks en verplicht ons ook tot niks. Móchten we dan ingeloot worden, wat we niet verwachten – de woningen zijn, gezien de krappe woningmarkt in de regio, erg in trek –besluiten we dán wel wat we willen.

 

Top vijf

We zitten aan de keukentafel met een kop koffie. Voor ons de plattegrond met de Meander-woningen – veertien in totaal – waaruit we kunnen kiezen. Alle huizen hebben een eigen bouwnummer. We moeten een top vijf maken van onze voorkeurswoningen en deze uiterlijk 12 februari doorgeven. Maar waar moet je je keuzes nou op baseren? Een goede tip van een makelaar tijdens de informatieavond: ‘kies met je gevoel en niet met je verstand’. Natuurlijk moet je keuze wel haalbaar zijn, maar laat je niet teveel leiden door je ratio. Kies het huis waar je echt op valt!

 

Meander-hoekwoning

De Meander-huizen zijn gegroepeerd in drie blokken. Twee blokken hebben onze voorkeur, omdat er geen parkeerplekken voor de deur zijn. Daar heb je straks vanuit je huis een weids uitzicht op het water. Daar hebben wij wel oren naar! De huizen met topgevels vinden we het leukst, wit vinden we leuk als kleur, maar we komen voor onze nummer 1 toch uit bij een bruin huis zónder topgevel. Waarom? Als eerste vanwege de prijs, die mooi in ons budget past, en als tweede omdat het een hoekhuis is; dat geeft ons een vrij gevoel.

 

Account

Welke Meander-woningen worden het?

De andere vier huizen waar we voor kiezen zijn geen hoekhuizen, maar vinden we ook leuk. We merken dat we er samen al pratend achter komen wat we willen en wat we belangrijk vinden. Voor een deel met ons verstand en voor een deel met ons gevoel stellen we onze top vijf samen. We zijn het helemaal met elkaar eens. Via het account dat ik heb aangemaakt op HoefenHaag.nl stuur ik onze keuze met de vijf bouwnummers in en voilà. Afwachten maar…

 

En toen…

Hoe het verder is verlopen, lees je volgende week. Dan lees je ook waarom je met behulp van een financiële check meer kans maakt op het huis van jouw keuze.

Ben je ook bezig met kiezen? Sla dan deze vijf handige tips niet over!

 

Meer blogs uit de categorie Van A naar B:

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*