Hoef en Haag heeft een eigen vereniging!

Hoef en Haag

 

Een gezellig, sociaal dorp waar de mensen elkaar kennen en het ‘ons-gevoel’ de boventoon voert. Zo ziet Hoef en Haag er over tien jaar uit, als het aan Jean-Paul van Haastert ligt. Hij is lid van het kersverse dorpscomité en vertelde me over de plannen die er zijn. ‘Iedereen heeft er zin in!’

Sinds deze week is het een feit: dorpsvereniging Ons Hoef en Haag is officieel bij de notaris opgericht. Een mooie gelegenheid om eens even te bellen met een lid van dit comité, vond ik. Ik sprak Jean-Paul van Haastert, die verantwoordelijk is voor de communicatie en informatie binnen het comité en naar de dorpsbewoners toe. Eind dit jaar hoopt hij samen met zijn partner in Hoef en Haag te gaan wonen. ‘We zochten een huis met meer ruimte dan waar we nu wonen en liepen er min of meer toevallig tegenaan. Het gezellige, dorpse karakter spreekt ons aan. Terwijl je wel alle voorzieningen om de hoek hebt en zo in Utrecht bent.’

 

Levend dorp

Jean-Paul vertelt hoe Ons Hoef en Haag tot stand is gekomen en hoe hij bij de vereniging terechtkwam. ‘Ik kwam er via een nieuwsbrief achter dat ze vanuit Hoef en Haag cv (de ontwikkelaar van het dorp, red.) op zoek waren naar (toekomstige) bewoners van het dorp om actief mee te denken over allerlei zaken, en toen heb ik me aangemeld. Ze willen van Hoef en Haag een levend dorp maken; dus niet weer de zoveelste vinexwijk waar mensen de deur uitgaan om te werken, maar vaak langs elkaar heen leven en hun buren nauwelijks spreken. Ze wilden daarin een actieve rol spelen.’

Ze willen van Hoef en Haag een levend dorp maken; niet weer de zoveelste vinexwijk waar mensen langs elkaar heen leven en de buren nauwelijks spreken

 

Mooie diversiteit

‘André Opdam van Hoef en Haag cv heeft ons ondersteund: hij bracht ons bij elkaar, regelde ruimtes waar we konden vergaderen en gaf aan welke bestuurdersrollen er vervuld moesten worden. Ook financieel zijn we door Hoef en Haag cv geholpen. Het resultaat is dat we nu een vereniging hebben met een mooie diversiteit; een afspiegeling van de bewoners. Elke wijk is door een lid vertegenwoordigd en er zitten bewoners van zowel koop- als huurwoningen bij. Veel leden hebben zich uit enthousiasme aangemeld, ook al hadden ze geen enkele bestuurservaring. En het leuke is: iedereen heeft er zin in!’

 

Leden en vrijwilligers

‘Als comité behartigen we de belangen van de dorpsbewoners, bijvoorbeeld als er politieke beslissingen genomen moeten worden die ons dorp betreffen. Leden kunnen tijdens ledenvergeaderingen hun stem uitbrengen en zo invloed uitoefenen op beslissingen. Samen staan we sterker in onze schoenen! Ook willen we als vereniging leuke activiteiten organiseren, zoals een burendag, sportdag of kerstmarkt. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons daarbij kunnen ondersteunen. Dat betekent dus niet dat je elke week op moet komen draven; ook als je ons één keer per jaar kunt helpen, zijn we al blij.’

 

Toekomst

‘Hoe ik denk dat Hoef en Haag er over tien jaar uitziet? Ik hoop dat het een sociaal en gezellig dorp is. De mensen kennen elkaar, begroeten elkaar bij de supermarkt en helpen elkaar als dat nodig is. Het ‘ons-gevoel’ dus. In het dorp is dan van alles te doen, dus voor leuke dingen hoef je het dorp niet uit. Hoef en Haag moet een plek zijn waar je met plezier woont.’

Wil je lid worden van Ons Hoef en Haag of je opgeven als vrijwilliger? Dat kan hier!

 

Meer blogs uit de categorie Nieuws:

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*