Hoef en Haag Actief is begonnen!

 

 

Deze week is Hoef en Haag Actief van start gegaan: een organisatie die sportlessen organiseert voor de bewoners van het nieuwe dorp Hoef en Haag. Mariska van Gastel vertelde me over het ontstaan van dit platform en over haar toekomstplannen. ‘Via sport wil ik de inwoners bij elkaar brengen.’

 

Ineens zag ze het helemaal voor zich. In haar woonplaats Lent, bij Nijmegen, stond Mariska van Gastel (29) lekker mee te doen aan een Zumbales, toen het idee voor Hoef en Haag Actief spontaan opkwam. ‘Terwijl ik stond te springen, kwamen de beelden in me op en begon het brainstormen in mijn hoofd, het ging maar door! Toen ik mijn plan daarna voorlegde aan mensen uit mijn omgeving kreeg ik wel wat sceptische vragen, maar ik zag het helemaal voor me en wist precies wat ik wilde.’

 

Laagdrempelig

‘Omdat Hoef en Haag een nieuw dorp is, hebben de mensen die er wonen extra behoefte om elkaar te ontmoeten en sociaal contact te hebben, denk ik. Samen sporten is daar natuurlijk heel geschikt voor. Met Hoef en Haag Actief kan ik deze mensen bij elkaar brengen. Ik wil dat op een laagdrempelige manier doen; denk bijvoorbeeld aan ouders van jonge kinderen die ’s avonds lekker makkelijk, in de buurt, nog even willen gaan sporten. De opzet is kleinschalig, voor mensen uit het dorp. Maar mensen uit Hagestein en Vianen zijn natuurlijk ook van harte welkom.’

Samen sporten is heel geschikt als je sociale contacten wilt opbouwen

 

Bootcamp

Deze week was de eerste groepsles van Hoef en Haag Actief een feit, vertelt Mariska. ‘Op het kasteelterrein hebben veertien mensen meegedaan aan de eerste van een reeks bootcamplessen. Deze worden gegeven door een enthousiaste, ervaren sportleraar. Na de zomervakantie volgen andere sportlessen. We zijn nog aan het onderzoeken waar de behoeftes van de bewoners liggen, daar willen we graag op inspelen.’ Mariska hoopt dan ook dat geïnteresseerden hun mening kenbaar willen maken via de poll op haar website.

 

Toeval

Mariska kwam zelf per toeval in aanraking met het dorp Hoef en Haag. ‘Mijn vriend en ik waren op zoek naar een huis in Midden-Nederland en hadden een huis in Hagestein op het oog. Het bleek al verkocht te zijn, maar toen we in de buurt waren, zijn we er uit nieuwsgierigheid toch een keer langsgereden. Toen zagen we de borden van Hoef en Haag staan. We waren meteen enthousiast en toen is het heel snel gegaan. We schreven ons in en een paar weken later waren we ingeloot voor een huis. Dit najaar krijgen we de sleutel van onze woning in Het Lint!’

 

Toekomst

Hoe denk jij dat Hoef en Haag er over tien jaar uitziet? Ook aan Mariska stel ik deze vraag, die ik eerder voorlegde aan de eerste huisartsen van Hoef en Haag en aan Jean-Paul van Haastert van Ons Hoef en Haag. ‘Wat Hoef en Haag Actief betreft: dan verzorgen we een structureel aantal lessen per week in de gymzaal van de school die er dan is. Ook organiseren we kinderfeestjes en andere sportieve activiteiten, bijvoorbeeld een kinderkamp in de zomer. We zijn er voor jong en oud; er komen lessen voor alle leeftijden, ook 65-plussers. Verder denk ik dat wij ons heel erg thuis zullen voelen in Hoef en Haag en veel mensen kennen. Het wordt heerlijk wonen hier.’

 

Meer blogs uit de categorie Nieuws:

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*