BSO Wijs komt naar Hoef en Haag

 

In Vianen is BSO Wijs al jaren een begrip. Bij deze naschoolse opvang brengen kinderen de hele middag lekker buiten door. Zit je kind op de Meester Vos-school in Hagestein? Na de zomervakantie gaat BSO Wijs voortaan ook leerlingen van deze school ophalen, vertelt eigenaar Sandra Hofhuis.

 

Buitenspelen is gezond. Kinderen krijgen meer beweging en meer energie door lekker te spelen, klimmen en ravotten. BSO Wijs wil kinderen stimuleren meer tijd buiten door te brengen, op avontuur te gaan en te spelen in de natuur. Kinderen op deze bso brengen zoveel mogelijk tijd door in de buitenlucht en kunnen zelf spelen, maar ook meedoen aan gemeenschappelijke activiteiten. Deze formule slaat goed aan in de regio: sinds de oprichting van BSO Wijs in 2011 zijn er inmiddels vijf locaties in drie woonplaatsen waaronder Vianen, waar zo’n 120 kinderen gebruik van maken – die van mij komen er ook regelmatig.

 

Buitenspeelkind

Sandra Hofhuis vertelt me hoe het hier in Vianen begon, nu zes jaar geleden. ‘Mijn eigen zoon is een echt buitenspeelkind. Op zijn derde was hij al niet weg te slaan uit de tuin. Ik merkte dat het niet goed voor hem was om na schooltijd weer binnen te zitten, hij kon z’n energie niet goed kwijt. Ik ging zelf op zoek naar een bso waar hij meer tijd buiten kon doorbrengen en kwam in contact met de eigenaar van de eerste BSO Wijs in Driebergen. Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd om hier in Vianen onze eigen vestiging op te zetten.’

 

Meester Vos-school

‘We halen na schooltijd de kinderen op bij school’, vertelt Sandra. ‘Na de zomervakantie kunnen we voortaan ook kinderen bij de Meester Vos-school in Hagestein ophalen. Voorlopig gaan we dat doen op de maandag- en donderdagmiddag. Aan het eind van de middag kunnen ouders hun kinderen op komen halen bij onze vaste locatie in Vianen, bij zwembad Helsdingen. In de toekomst komt er misschien een aparte ophaallocatie in Hagestein of Hoef en Haag. Ik kan me voorstellen dat juist kinderen uit deze dorpen graag buiten spelen, en daar wilden we graag op inspelen.’

 

De natuur in

Hoe ziet een middag bij BSO Wijs eruit? ‘Nadat we de kinderen hebben opgehaald met de stint (een elektrische bolderwagen, red.), gaan we de natuur in. Naar de speeltuin in Amaliastein, de plas Middelwaard of een sportveld bijvoorbeeld. We eten en drinken wat en daarna hebben de kinderen de vrijheid om zelf te bepalen wat ze willen doen: klimmen, sporten, knutselen. Rond vier uur ’s middags organiseren we meestal een activiteit. Daarna ruimen we met z’n allen op en gaan we naar Helsdingen.’

De kinderen gaan zelf op ontdekking en kunnen hun fantasie gebruiken. Geef ze een paar takken en ze verzinnen wat

Fantasie

Ook in de vakanties kan je kind naar BSO Wijs. ‘Dan gaan we naar de natuurspeeltuin in Nieuwegein, maken we een paardentrektocht of gaan we zelf vlotten bouwen’, vertelt Sandra. ‘Het leuke voor de kinderen is dat ze zelf op ontdekking gaan en hun fantasie kunnen gebruiken. Geef ze een paar takken en ze verzinnen wat. De oudere kinderen krijgen wat meer verantwoordelijkheid en mogen bijvoorbeeld, als we een vuurtje maken, de boel aansteken. Dat vinden ze prachtig.’

 

Wil je je kind eens kennis laten maken met BSO Wijs? Neem contact op via de website als je je kind een middag wilt laten meelopen. Ook kun je na de vakantie een van de gratis toegankelijke buitenspeelmiddagen bezoeken. Deze houdt de bso elke woensdagmiddag op diverse plekken in Vianen.

 

Meer blogs uit de categorie Nieuws:

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*