Wonen in Het Dorpshart, hoe is dat?

Familie Bos, Dorpshart

 

Het dorpse gevoel, dat is waar Dick en Natasja Bos naar op zoek waren toen ze zich op een nieuwe woning gingen oriënteren. Toen ze reclameborden van Hoef en Haag langs de weg zagen staan, waren ze meteen verkocht.

‘We kwamen weleens bij de Makro in Vianen en daar zagen we de borden’, vertelt Natasja. ‘De oud-Hollandse stijl sprak ons enorm aan. Wauw, dat is leuk!, dacht ik meteen.’ Zij en haar man Dick waren aan het rondkijken naar een nieuwe woning, want met drie opgroeiende dochters van 9, 11 en 14 werd hun huis in Houten te klein: twee van hun dochters moesten een kamer delen en ze hadden er geen zolder.

 

Ruimte

Meer ruimte was de wens dus, en die kwam uit toen ze ingeloot werden voor een Meander: een wit herenhuis met trapgevel aan het water. ‘Blijkbaar was het voor ons weggelegd, want we hebben het huis van onze eerste keus gekregen. We hebben echt geluk gehad, want er was veel interesse in de huizen. Het fijne van nieuwbouw is dat je je huis helemaal kunt aanpassen naar je eigen wensen. We hebben twee badkamers laten maken en op zolder hebben we een extra kamer. Ook hebben we een uitbouw.’

 

Eigen kamer

Familie Bos buiten.jpgZowel Liselotte (14) als Rosaline (11) en Madeleine (9) hebben het erg naar hun zin in Hoef en Haag. De oudste gaat met de bus naar een middelbare school in Houten, haar zussen gaan naar de Meester Vos-school in Hagestein. Natasja: ‘We waren meteen verkocht toen we daar gingen kijken, de sfeer was zo ontzettend goed. Hoe ze met de leerlingen omgaan en hoe de leerlingen met elkaar omgaan. Ze groeten óns zelfs, dat gebeurde in Houten helemaal niet.’ Rosaline vond de verhuizing eerst nog lastig, maar nu is ze vrienden ‘met de hele klas’. Liselotte vindt ‘alles’ leuk hier, vooral dat ze nu ein-de-lijk een eigen kamer heeft. En het water voor het huis – waar ze meteen insprong op de dag dat het gezin de sleutel van hun huis kreeg. Dick is het helemaal eens met zijn oudste dochter. ‘Ik vind het heel fijn dat we aan het water zitten. En dat er straks een paviljoen aan de Meander komt.’

 

Buren

Het dorpse gevoel is er al helemaal in Hoef en Haag. ‘We hadden al een band met de buren voordat we hier kwamen wonen’, vertelt Natasja. ‘Beter dan met de buren die we in Houten hadden; en dat terwijl we onze nieuwe buren nog niet hadden ontmoet! We hielden contact met elkaar via de app en nu we hier wonen, is het nog gezelliger geworden.’ Dick: ‘Het dorpsgevoel komt door de sfeer onderling. Het is toch bijzonder dat er een heel nieuw dorp wordt gebouwd.’ Dat zorgt voor saamhorigheid, legt Natasja uit: ‘In Hagestein kent iedereen elkaar al lang, daar kom je moeilijk tussen. Maar hier is iedereen nieuw en dat schept een band.’

 

Rust

Ondanks dat het nieuwe dorp nog volop in aanbouw is – met bouwverkeer, buitengeluiden en veel stof als gevolg – vinden Dick en Natasja de rust en ruimte erg fijn. ‘Met in de toekomst een supermarkt erbij, veel groen en wat speelplekken voor de kinderen, kan het hier alleen maar leuker worden. De rust die het dorp uitstraalt is heerlijk.’

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*