Wonen in Het Lint, hoe is dat?

Familie Janssen, Het Lint

 

Eigenlijk waren Michiel en Sonja Janssen uit Vianen helemaal niet bezig met een nieuwe woning. Maar toen ze een folder van Het Lint in Hoef en Haag zagen, waren ze om. ‘Vanaf dag één wisten we: voor ons wordt dit het mooiste plekje op aarde.’

Michiel en Sonja wonen met hun twee zoons van 16 en 18 in De Hoffelijkheid, de allereerste bouwfase in de wijk Het Lint in Hoef en Haag. Op een warme zaterdagochtend zocht ik het stel op in hun prachtige woning met uitzicht op de kasteeltuin. In de verte huppelen de paardjes door het weiland, maar verder is het hier aangenaam stil. In de schaduw, onder de veranda in de tuin drinken we koffie en vertellen Sonja en Michiel hoe het Hoef en Haag-avontuur voor hen begon.

 

Champagne

‘We hadden meteen interesse in dit nieuwe dorp, dat landelijke sprak ons erg aan. Maar we woonden prima in Vianen, met winkels en de binnenstad op loopafstand. We dachten: áls we nog eens willen verhuizen wordt het een nieuw huis, maar we wilden eigenlijk een jaar of vijf afwachten: kijken hoe Hoef en Haag zich ontwikkelt en hoe het is als er meer huizen en voorzieningen zijn’, vertelt Sonja. Michiel vult aan: ‘Toen zagen we de folders en bouwtekeningen, die we erg mooi vonden. We dachten: we schrijven ons gewoon in en zien wel. We werden ingeloot voor onze nummer 1-voorkeurswoning. Toen hebben we wel even een fles champagne opengetrokken!’

 

Dorps gevoel

Michiel vertelt: ‘We vielen voor dit huis vanwege de landelijke omgeving, de autoluwe straten. En het weidse uitzicht gaf de doorslag. Maar toch kregen we koudwatervrees. Gaat het echt zo leuk worden als op die mooie plaatjes? Is dit voor ons wel het leukste plekje op aarde? Maar vanaf dag 1, toen de bouw begon en wij hier gingen kijken, wisten we: ja, dit is voor ons het mooiste plekje op aarde.’ Sonja: ‘Het is hier erg toegankelijk, dat dorpse gevoel was er meteen. Je begint allemaal iets nieuws met elkaar en dat schept een band. Daardoor praat je heel gemakkelijk met elkaar. Dat hadden we minder in Vianen. Ook wildvreemden komen hier een praatje maken, of vragen iets over ons huis. We wonen ook in een heel gezellig rijtje. En het wordt steeds gezelliger: onze buren komen ook in de wijk wonen, andere mensen uit onze oude buurt wonen hierachter. Die zijn door ons enthousiast geworden.’

 

Vakantiehuis

‘We hebben voor het Lint gekozen omdat het weidser is opgezet dat het Dorpshart’, legt Sonja uit. ‘Niet alleen hier, maar ook de rest van de wijk is mooi opgezet. Het wordt een prachtig dorp. ‘De opzet van Het Lint is prachtig’, vindt Michiel. ‘Je ziet veel diversiteit, bijna elke woning is anders.’ Zijn er ook nadelen? ‘Nou, de doorgaande weg wordt weleens als racebaan gebruikt, dat is misschien een dingetje. Maar dat is dan ook alles.’ Hun kinderen ervaren één nadeel, vertelt Sonja: ‘Ze moeten iets verder fietsen naar school. Verder vinden ze het hier net zo fijn als wij. Soms, als we ’s avonds thuiskomen en nog even buiten zijn, snuift mijn jongste zoon de buitenlucht op en zegt: “Mam, ruik je dat? Het ruikt hier net als in Spanje.” Het voelt als een vakantiehuis!’ Michiel: ‘We kwamen nooit buiten en nu zijn we er altijd. We kijken zelfs geen tv meer. Ik denk dat wij hier nog lang zullen wonen!’

Foto’s: Marc Molenaar

 

Ook wonen in Het Lint? Maandag 9 juli is de verkoop van een nieuwe bouwfase gestart. Dit plan ligt bij de entree van Hoef en Haag en grenst aan het water. Meer informatie: www.hoefenhaag.nl.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*