Burendag 2018 in Hoef en Haag: kom je ook?

Burendag in Hoef en Haag

 

Beter een goede buur dan een verre vriend, toch? Juist als je ergens nog niet zo lang woont, is het leuk als je de kans krijgt je buren wat beter te leren kennen. Zorg dus dat je er zaterdag bij bent: Burendag in Hoef en Haag!

 

Op veel verschillende plekken in het land wordt komende zaterdag, 22 september, Burendag gehouden. Jaarlijks kunnen buurten zich opgeven voor dit initiatief en kunnen buurtorganisaties en bewoners samen allerlei gezellige activiteiten organiseren. Ook in Hoef en Haag is het dit weekend groot feest, mede dankzij het dorpscomité Ons Hoef en Haag.

 

Fruitfanaten en zoetekauwen

Want dankzij Ons Hoef en Haag belooft het zaterdag een gezellige dag te worden, die plaatsvindt bij de Kasteeltuin. Er is een heel programma in elkaar gedraaid, dat ’s ochtends begint met een lekker ontbijtje, waarbij volgens het comité is gedacht aan zowel de ‘zoetekauw, de vegetariër, de Halal-liefhebber als de fruitfanaat’. Zie je het al voor je, gezellig met je buurtgenoten ontbijten onder het genot van een kop koffie?

 

Kinderprogramma

Na deze lekkere start kunnen er wat calorietjes verbrand worden. Voor kinderen is er van alles te doen; zo staat er een springkussen en is er een stormbaan. Ook kunnen ze op pony’s rijden en vogelhuisjes knutselen. Leuk om in hun eigen tuin op te hangen en vanuit huis te kijken wie er in hun zelfgebouwde huisje komen wonen…

 

Vuur en planten

Het nuttige en aangename worden ook verenigd op de Burendag in Hoef en Haag. Samen kunnen buurtjes een veilige vuurplaats op de kasteeltuin gaan maken, waar ze de komende jaren een sfeervol én verantwoord fikkie kunnen stoken. Doe je liever iets anders? Je kunt ook mee gaan helpen met het inrichten van plantenbakken, die op strategische plekken in het dorp worden gezet om, zo zegt het dorpscomité, ‘niet alleen een veilige maar ook een prachtige omgeving neer te zetten’.

 

Koffietruck

Tussen alle activiteiten door kun je de hele dag koffie, thee en ander lekkers krijgen bij een heuse koffietruck. Want hoe kun je nu beter een goed gesprek voeren met je buren dan met een lekker bakkie erbij? Rond 13.00 uur is de Burendag afgelopen en kun je weer naar huis – en heb je de mensen uit je straat en wijk hopelijk weer wat beter leren kennen. Heb je je nog niet aangemeld voor de Burendag in Hoef en Haag? Dan kun je dat hier doen.

 

LET OP: volgende week wil ik graag een fotoserie op dit blog plaatsen. Heb je leuke foto’s van de Burendag in Hoef en Haag gemaakt en mag ik ze publiceren? Dan ontvang ik ze heel graag via de mail!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*