Gelukkig hebben we de foto’s nog

Kinderen op de Burendag 2018 in Hoef en Haag

 

Burendag 2018 in Hoef en Haag: het was een groot succes! Meer dan tweehonderd buurtbewoners schoven afgelopen zaterdag aan voor het ontbijt en uiteindelijk liet zelfs het zonnetje zich even zien!

Ben je ‘de blogger van Hoef en Haag’, dan hoor je natuurlijk eigenlijk zelf acte de présence te geven op zo’n voor dit nieuwe dorp belangrijke dag. Dan had ik zelf wat kunnen kletsen met mensen en een leuke fotoreportage kunnen maken. Maar wat wil het geval: mijn oudste zoon, die net op voetbal is gegaan, had zijn eerste voetbalwedstrijd. Een uitwedstrijd ook nog, dus daar ben je gewoon de hele ochtend mee in de weer. Er was geen mogelijkheid dat ik  dat voor hem zo gewichtige moment skipte voor mijn blog.

 

De dj op Burendag 2018 in Hoef en Haag: Arthur Wagemakers
De dj op Burendag 2018 in Hoef en Haag: Arthur Wagemakers

Oproepje

Dus dacht ik slim te zijn en plaatste ik een oproepje in de Facebook-groep van de Hoef en Haag-bewoners, met de vraag om mij gewoon na afloop even wat fotootjes te mailen. Dan stel ik daarna een leuke fotoreportage samen, dacht ik. Maar waarschijnlijk zijn de meeste aanwezigen op de Burendag véél te druk geweest met ontbijten, kletsen, koffie drinken, springen op het springkussen en plantenbakken vullen om óók nog aan het verzoek van die blogster te denken. Had ik zelf eigenlijk ook wel kunnen bedenken…

 

DJ

Eén uitzondering op het bovenstaande: Alberdien Wagemakers van Diens Design was zo aardig om mij een leuke foto te mailen van haar man Arthur, die dj aan huis is. Arthur heeft de hele ochtend platen (lp’s dus!) gedraaid en daarmee een grote bijdrage geleverd aan de gezellige sfeer.

Overigens was ik niet de enige met het briljante idee voor een fotoserie; ook de fotograaf van Het Kontakt had deze gedachte. Het handige van hem is dat hij wél aanwezig was op de Burendag in Hoef en Haag… via deze link kun je al zijn foto’s bekijken. Onderstaande foto komt daar ook vandaan.

Het ontbijt op de Burendag 2018 in Hoef en Haag, foto Nico van Ganzewinkel
Het ontbijt op de Burendag 2018 in Hoef en Haag. Foto: Nico van Ganzewinkel

Mocht je nog meer foto’s willen bekijken, ga dan naar deze pagina op de website van Dorpscomité Ons Hoef en Haag. Daar staan onderaan wat leuke sfeerbeelden van de dag. Ook kun je daar je mening over de Burendag kenbaar maken. Hieronder een van de mooie plaatjes.

Uitzicht vanaf de Burendag 2018 in Hoef en Haag, foto Ons Hoef en Haag
Uitzicht vanaf de Burendag 2018 in Hoef en Haag. Foto: Ons Hoef en Haag

Kortom: het was een geslaagde Burendag en gelukkig hebben we de foto’s nog. En de voetbalwedstrijd van mijn zoon? Ach, verloren met 7-1. Maar ik had het toch niet willen missen.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*