Nieuwtjes uit Hoef en Haag en Vianen – oktober 2018

De Hoefpoort: een boerderijpand in Hoef en Haag

 

De duizendste patiënt van Huisartsenpraktijk Hoef en Haag, stemmen op een AED voor in het dorp en een video waarin Hoef en Haag prachtig in beeld is gebracht: zomaar wat nieuwtjes uit Hoef en Haag die ik met je wil delen. Lees je mee?

Mocht je weinig tijd hebben voor het lezen van de krant of het afstruinen van internet, check dan af en toe mijn blog. Naast interviews, informatie en de voortgang van mijn eigen nieuwbouwhuis in Het Dorpshart, vind je hier namelijk ook nieuwsberichten. Dit is wat er in oktober in en rond Hoef en Haag is gebeurd:

 

Dorpsbewoner in actie voor AED in Hoef en Haag

Eva Batenburg, inwoner van Hoef en Haag, is een inzamelingsactie begonnen voor een AED in het dorp. Een AED (een defibrillator) geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED dus iemands leven redden. Naar Eva’s mening zijn er te weinig AED’s in Hoef en Haag. Wil je Eva’s belangrijke actie steunen? Dat kan hier!

 

Huisartsenpraktijk Hoef en Haag verwelkomt duizendste patiënt

V.l.n.r. Esther Bleeker, Wilma de With en Mark Janssen. Foto: Dick Aanen
V.l.n.r. Esther, Wilma en Mark. Foto: Dick Aanen

Het zal je maar gebeuren: schrijf je je in als nieuwe patiënt, word je ineens (blij) verrast met een bos bloemen! Het overkwam Mark Janssen, die onlangs in Hoef en Haag is komen wonen. Hij kreeg van dokter Esther Bleeker en haar assistente Wilma de With het boeket uitgereikt, omdat hij de duizendste patiënt van de praktijk is. Die zit nu nog in Vianen, maar verhuist straks naar het Dorpshart in Hoef en Haag; huisartsen Esther en Larissa kunnen niet wachten tot het zover is!

 

Prachtige video van Hoef en Haag

De mensen die een huis hebben gekocht of een woning huren in Hoef en Haag, weten al hoe mooi de omgeving van dit nieuwe dorp is; behalve aan de nieuwbouwwoningen besteden de ontwikkelaars ook veel aandacht aan de groene- en waterrijke omgeving. Met behulp van een drone is er een sfeervolle film van Hoef en Haag gemaakt. En ben je al lid van de Facebookgroep van (toekomstige) Hoef en Haag-bewoners? Hierin worden regelmatig mooie dronefoto’s geplaatst. Een aanrader als je de voortgang van de bouw in de gaten wilt houden!

 

Verkoop Hoefpoort gestart

Bij de entree van Hoef en Haag komt iets bijzonders te staan: de Hoefpoort, een prachtig ‘boerderijpand’ met daarin tien woningen (zie foto bovenaan deze pagina). Woensdag 10 oktober is de verkoop gestart. Lees hier meer over de Hoefpoort!

 

Afscheidscadeau van de gemeente Vianen

De gemeente Vianen wordt op 1 januari 2019 onderdeel van de gemeente Vijfheerenlanden en houdt dan op te bestaan. De gemeente wil haar inwoners graag een afscheidscadeau geven en schreef daarom een wedstrijd uit. Alle inwoners konden een projectidee indienen dat ‘ten goede komt aan de gemeenschap’ en daarmee kans maken op een geldbedrag om het project uit te voeren. Inmiddels zijn er genomineerden vastgesteld in de categorieën Buurt, Cultuur, Sport en Zorg. Je kunt nu je stem uitbrengen op jouw favoriete project.
Wel een beetje jammer dat Hoef en Haag er niet in voorkomt, vind je niet? Wat zou ons nieuwe dorp nog kunnen gebruiken? Laat een reactie achter in de comments!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*