Het Dorpshart in Hoef en Haag breidt uit!

 

Toegegeven, het is nog geen metropool, maar Hoef en Haag groeit wel in rap tempo door en begint steeds meer op een echt dorp te lijken in plaats van een paar losse huizenblokken. De bouw van Het Dorpshart Fase 2a is in volle gang, die van 2b gaat binnenkort beginnen en… tromgeroffel… in het nieuwe jaar gaat de verkoop van fase 3a van start.

Nog geen twee jaar geleden trokken de allereerste bewoners van Hoef en Haag in hun huizen: Het Dorpshart, fase 1. Zij woonden nog echt midden tussen de weilanden, maar zien inmiddels hun dorp aan alle kanten groeien. Zo verrijst aan de andere kant van het water, tussen de Kasteeltuin en de Put van Hagestein, de wijk Het Lint. Elke keer als ik nu door het dorp rijd, is er weer wat veranderd (best lastig trouwens als je zo’n slecht richtinggevoel hebt als ik). Kortom, Hoef en Haag wordt groter en groter!

 

Nieuwe bouwfase

Fase 2a van Het Dorpshart volg ik natuurlijk op de voet, want daar hebben mijn man en ik een huis gekocht. Als je mijn blog zo nu en dan leest, weet je dat de bouw daarvan in augustus van start is gegaan. Dankzij prachtige foto’s die vanaf de bouwplaats worden gemaakt, kan iedereen zien hoe dat vordert. Direct naast het ‘blok’ 2a komt 2b te liggen. De huizen van deze fase schijnen in rap tempo verkocht te worden en het lijkt erop dat de bouw al in december van start gaat. Voor de mensen die buiten de boot vielen en nog niet ingeloot zijn voor een woning in Het Dorpshart is er goed nieuws: er komt weer een nieuwe bouwfase aan, namelijk 3a.

Tekening van het Dorpshart, fase 3a
Tekening van een paar nieuwe woningen in het Dorpshart, fase 3a

Gasloos

Het Dorpshart fase 3a grenst aan twee kanten aan het water (de Meander) en ligt vlak bij de kern van het dorp: de Brink, een groot plein, waar de supermarkt en school komen. De woningtypes die er gebouwd gaan worden zijn 2-onder-1-kap-, hoek- en tussenwoningen (Koetshuis, Brederode, Oranjerie en Meander). Nieuw aan deze bouwfase is dat voor het eerst alle woningen gasloos zijn. Wat daar zo mooi aan is? Daar ga ik binnenkort een blog over schrijven.

 

Interactieve plattegrond

Ben je benieuwd naar de ligging van de huizen in Dorpsfase 3a? Op deze interactieve situatiekaart van Hoef en Haag kun je precies zien welk type huis op welke plekken gebouwd gaat worden. Je ziet welke woningen gepland, beschikbaar, in optie, verkocht en in aanbouw zijn. Ook kun je zien welke ligging de tuinen hebben.

Ga jij je inschrijven? Dan zou ik het leuk vinden als je me op de hoogte houdt.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*