Nieuws uit Hoef en Haag – januari 2019

 

De eerste school in Hoef en Haag: het gaat niet lang meer duren! Ook is het dorp sinds kort een nieuwe ondernemer rijker: Maikel met zijn kippenkraam. En wat was nou de mooist versierde straat tijdens de feestdagen? Lees snel verder voor het laatste nieuws uit Hoef en Haag.

 

De kop van 2019 is eraf. Een nieuw jaar waarin weer veel gaat gebeuren in en om Hoef en Haag. Voor mij persoonlijk wordt 2019 heel bijzonder, omdat wij daadwerkelijk komen wonen in het nieuwe dorp aan de Lek. Want ons huis in Het Dorpshart wordt nu gebouwd en dat gaat in een rap tempo! Spannend, maar vooral leuk om naar deze nieuwe stap toe te leven. Ik wens iedereen die dit jaar ook deze stap gaat zetten veel geluk toe (en aan alle anderen die dit lezen natuurlijk ook een heel mooi 2019!).

 

Maik’s Kippenkraam

Maiks kippenkraam
Maikel in zijn kippenkraam.

De afgelopen weken is er van alles gebeurd in en rond het dorp. De laatste maanden van het jaar is er keihard gewerkt door Maikel en Inge (de eerste bewoners van Hoef en Haag) aan hun nieuwe onderneming: Maik’s kippenkraam. Sinds januari staat Maik drie dagen per week in de regio met zijn eigen kraam, waar hij de heerlijkste gegrilde kip verkoopt. En ik kan het weten, want ik heb al mogen proeven. Mmm!! Binnenkort meer op dit blog over Maik’s kippenkraam. Loopt het water je meteen in de mond? Maikel staat op dinsdagmiddag aan de Lijnbaan in Vianen, dus als je snel bent kun je nog een kippetje gaan halen…

 

Basisschool Het Avontuur

Dan nieuws over de eerste school die in Hoef en Haag komt te staan: Het Avontuur. Deze protestants-christelijke basisschool van Stichting Fluenta komt in Het Dorpshart. Het gebouw is er nog niet, maar vanaf 1 maart is er al wel een tijdelijke locatie: de Prenter in Vianen. Op Het Avontuur werken de kinderen op hun eigen niveau in groepen, waarbij zij niet aan hun leeftijdsgenoten gebonden zijn. De kinderen werken volgens een eigen plan en volgen hun eigen doelen. Binnenkort lees je meer over deze school op dit blog.

 

Weekmarkt én huisarts in Hagestein

Vanaf deze week is er elke woensdagmorgen van 8:00 tot 13:00 uur een weekmarkt in Hagestein met een bakker, slager, groenteboer en visboer. Een grotere markt is er trouwens wekelijks in Vianen, ook op woensdag (ochtend en middag). Ook krijgt Hagestein een huisartsenlocatie op woensdag, verzorgd door huisartsenpraktijk Hoef en Haag.

 

Mooist versierde straat

In december hield dorpscomité Ons Hoef en Haag een leuke actie: de wedstrijd ‘Mooist versierde kerststraat’. De winnaar is uitgekozen door een jury én bezoekers van een poll op de Facebookpagina van Hoef en Haag Bewoners. De winnaar was het Marcelis Keldermanshof. De bewoners hebben een tegoedbon gewonnen van Traiteurslagerij De Goeij van 100,- voor een bijdrage aan een straatbarbecue, evenals een extra straatnaambord waarop staat dat zij de winnaar van 2018 zijn. Dit bord is een wisseltroffee, die samen met de tegoedbon op 17 januari tijdens de nieuwjaarsborrel wordt uitgereikt.

Heb je ook nieuws dat ik voor mijn blog kan gebruiken? Laat het me weten!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*