Hoef en Haag krijgt vier scholen

 

Heb je jonge kinderen en wil je ze graag aanmelden voor een school in Hoef en Haag? Vanaf maart staan er al drie scholen in de startblokken. Zij beginnen dan in een tijdelijke locatie: De Prenter in Vianen. Ingeborg Hokken, schoolleider van Het Avontuur, vertelde me hoe het ervoor staat.

 

De scholen in Hoef en Haag: het lijkt een ingewikkeld verhaal, maar het valt best mee. Er zijn vier stichtingen die een school willen beginnen in het nieuwe dorp. Allereerst is er de bestaande Meester Vos-school in Hagestein van stichting O2A5. Deze school zal in de toekomst een nieuw gebouw krijgen voor kinderen uit zowel Hagestein als Hoef en Haag. Aan de Brink in Het Dorpshart van Hoef en Haag worden in de toekomst zowel de Meester Vos als Het Avontuur gevestigd, maar over de locatie van de andere scholen is het laatste woord nog lang niet gezegd.

 

Vacatures

Naast de (openbare) Meester Vos-school komen er nog drie scholen. Deze horen bij de katholieke stichting Trinamiek en de christelijke stichtingen PCPO TriVia en Fluenta. Deze drie scholen gaan voorlopig alle drie van start in De Prenter in Vianen (een gebouw in de wijk De Hagen), waar ze alle drie een lokaal krijgen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang; er zijn vacatures uitgegaan en er wordt hard gewerkt aan de invulling van de lessen. Het is de bedoeling dat de schoolgebouwen in Hoef en Haag eind 2020 klaar zijn. Met ingang van het nieuwe schooljaar willen de drie scholen op een tijdelijke locatie in het dorp starten, waarschijnlijk op de hoek van de Biezenweg en de Hoefslag. Hierover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen.

 

Flyer

Volgens Ingeborg begint alles nu pas in een stroomversnelling te komen, omdat de stichtingen pas kort geleden van de gemeente te horen kregen dat ze vanaf maart van start kunnen gaan. “De aanmeldingen voor Het Avontuur beginnen nu binnen te komen. We merken dat er nog veel onduidelijkheid bestaat bij ouders, dus daar werken we aan. Binnenkort geven alle vier de betrokken partijen uitleg in Het Kontakt. Ook gaan we binnenkort gezamenlijk een flyer verspreiden in Hoef en Haag.”

 

Samenwerking

Vier verschillende scholen in één klein dorp, hoe ziet ze dat voor zich? “Ik denk dat we elkaar niet moeten gaan beconcurreren, maar het juist moeten gaan zoeken in de samenwerking. We starten met heel weinig en van daaruit kunnen we gaan bouwen. We zullen misschien het een en ander gaan combineren, maar wel vanuit onze eigen visie en identiteit. Ouders moeten zelf kunnen beslissen over het soort onderwijs dat ze graag willen voor hun kind.”

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*