Woonwinkel en lunchcafé in Hoef en Haag

Karin Kramer van De Keuken van Hoef en Haag

 

Leuk nieuws voor iedereen die in Hoef en Haag woont of gaat wonen: binnenkort opent de Woonwinkel in het Dorpshart zijn deuren. Maar dat is nog niet alles, want in het zelfde pand komt de allereerste horecagelegenheid van het nieuwe dorp: lunchcafé De Keuken van Hoef en Haag.

Hoef en Haag begint steeds meer de vormen van een echt dorp aan te nemen, en door de komst van de Woonwinkel en het lunchcafé is er weer een belangrijke stap gezet. De Woonwinkel, waar geïnteresseerde kopers terechtkunnen, verhuist van de Voorstraat in Vianen naar Lekstraat 38 in Hoef en Haag. Op 23 mei is de officiële opening voor genodigden en vanaf dan zijn de deuren van dit pand, midden in het Dorpshart, geopend voor belangstellenden.

 

Samenwerking

Op 6 juni volgt de opening van De Keuken van Hoef en Haag, een nieuw lunchcafé dat naast de Woonwinkel komt. De twee zaken delen hetzelfde pand en gaan een nauwe samenwerking aan. Is er iets te vieren in Hoef en Haag – bijvoorbeeld de start van een nieuwe bouwfase – dan gebeurt dat in De Keuken van Hoef en Haag.

 

Wereldkeuken

Karin Kramer is degene die hier voor heerlijk eten en ‘de beste koffie uit de buurt’ gaat zorgen. Enthousiast vertelt Karin me over haar plannen: “Mijn stijl in het koken is het best te omschrijven als ‘lokale wereldkeuken’. Ik kook met streekproducten en zo veel als mogelijk biologisch, maar maak gebruik van receptuur uit de wereldkeuken.” In het café kunnen we – uiteraard – terecht voor lunch en koffie met iets lekkers (ze verklapte me dat er ook Hoef en Haag-gebak komt! Ik ben nu al fan van Karin!). De Keuken van Hoef en Haag zal op woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 open zijn en op vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur; dan kun je er uitgebreid borrelen. Op zaterdag is De Keuken van 10.00 tot 14.00 uur open.

 

Aanschuifmaaltijden

Maar dat is nog niet alles, vertelt Karin. “Ik verzorg ook catering en diner op afspraak in De keuken van Hoef en Haag. Voor de diners is er ruimte voor maximaal vijftig tot zestig personen en het is mogelijk voor groepen vanaf twaalf mensen te reserveren.” Ook leuk dus om hier te gaan eten met een groep bewoners, om te vieren dat je huis is opgeleverd! “In de toekomst wil ik ook een traiteursdienst en aanschuifmaaltijden gaan organiseren”, aldus Karin. Maar voorlopig houd ik het hierbij.”

 

Ontmoetingsplek

Karin woont zelf ook in een dorp aan de Lek. Wat vindt ze van Hoef en Haag? “Ik vind het dorp heel erg leuk ontworpen, met die verscheidenheid van al die woningen, en dan die groene omgeving. Ik zou hier ook met plezier kunnen wonen. Met het lunchcafé hoop ik voor wat levendigheid in de buurt te zorgen. De Keuken van Hoef en Haag moet voor de dorpsbewoners een gezellige, warme ontmoetingsplek worden. Met als extraatje een culinair tintje.”

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*