Zomernieuws uit Hoef en Haag

 

Het is zomer: komkommertijd! De bouw ligt even stil en er lijkt weinig te gebeuren in het nieuwe dorp aan de Lek. Of toch…? Ik heb wat nieuwtjes weten te verzamelen: een dorpswinkel in het Dorpshart, een foodfestival en nieuws over de basisscholen.

Op Facebook werd er al erg enthousiast gereageerd op het nieuws dat er in het dorp sinds kort een nieuwe zaak is: Onze Dorpswinkel. Je kunt hier terecht voor allerlei levensmiddelen, vers fruit en groente, Turks brood, olijven en nog veel meer. Hoe fijn is dat! De winkel bevindt zich op Lekstraat 44 in het Dorpshart. Er is trouwens ook nieuws over de supermarkt die zich in de toekomst aan de dorpsbrink gaat vestigen: dat wordt een vestiging van Coop.

 

Foodfestival

Ga je misschien niet op vakantie omdat je verhuizing al genoeg gekost heeft of ben je toevallig gewoon thuis in het weekend van 3 en 4 augustus? Dan hoef je niet ver weg om je te vermaken, want dan is er een Foodfestival op camping Everstein, met als thema ‘Welkom Hoef en Haag’. Behalve lekker eten en drinken is er van alles te doen en ook de muziek ontbreekt niet: op zaterdag treedt coverband Treasure op en op zondag komt Django Wagner zingen. Openingstijden: zaterdag 11.00 – 22.30 uur en zondag 11.00 – 20.00 uur.

 

Geluidsscherm

Eigenlijk wisten we het al, maar nu is het via officiële kanalen bevestigd: er komt een geluidsscherm in Hoef en Haag, zodat de geluidshinder van snelweg A27 beperkt zal worden. De exacte plaats van het scherm is vastgesteld en de overeenkomst is getekend door de gemeente Vijfheerenlanden en ontwikkelaars AM en BPD. De verwachting is dat het geluidsscherm in 2020 klaar is.

 

Basisscholen

Er is het afgelopen jaar veel te doen geweest rondom de verdeling van de nieuwe scholen in Hoef en Haag. Onlangs maakte de krant Het Kontakt bekend dat de Meester Vosschool en Het Talent in het nieuwe schoolgebouw in Hagestein komen. Leef en Het Avontuur komen te zijner tijd op de Brink in Hoef en Haag. Maar eerst komen de drie laatstgenoemde scholen in tijdelijke lokalen in Hagestein. De Meester Vosschool behoudt voorlopig haar eigen gebouw.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*