Steeds meer te doen in Hoef en Haag!

V.l.n.r.: Onze Dorpswinkel, De Haarboutique en De keuken van Hoef en Haag aan de Lekstraat in Hoef en Haag

 

Een lunchcafé, kapsalon en dorpswinkel naast elkaar: er komen steeds meer voorzieningen in het dorp. Natuurlijk zijn veel bewoners erg blij met deze ontmoetingsplek aan de Lekstraat en ook de ondernemers zelf vinden het gezellig zo, vertellen ze me: “We doen regelmatig een bakkie samen.”

 

‘Welkom! Verse taarten & heerlijke lunchgerechten’, lonkt het bord op de stoep bij de Keuken van Hoef en Haag. Achter in dit witte, fonkelnieuwe pand bevindt zich sinds begin dit jaar de Woonwinkel, waar geïnteresseerde huizenkopers zich kunnen laten informeren over de koopwoningen in het dorp, de maquette van Hoef en Haag kunnen bekijken en misschien wel hun handtekening zetten onder een koopcontract. In het voorste deel van het pand bevindt zich het sfeervol ingerichte lunchcafé van Karin Kramer. Compleet met grote leestafel en kinderspeelhoekje biedt het plek aan zo’n dertig mensen.

 

Acties en verlotingen

Hier kun je terecht voor goede koffie, eigengemaakte taart en lunchgerechten die bereid zijn met eerlijke producten, maar Karin doet nog veel meer, vertelt ze me. Zo houdt ze 27 september een aanschuifdiner, waarbij je voor slechts € 25,- een culinair viergangendiner voorgeschoteld krijgt. Daarnaast plaatst ze regelmatig leuke acties en verlotingen op de Facebookpagina van De Keuken van Hoef en Haag. Loont dus de moeite om die in de gaten te houden! (lees verder onder de foto)

De Keuken van Hoef en Haag van Karin Kramer

Brownies in de kapsalon

Karins buurvrouw Natascha van De Haarboutique Hoef en Haag vindt het wel gezellig, zo’n café naast haar kapsalon. “Als ik even geen klanten heb, doe ik een bakkie bij haar. En ik haal ook vaak haar zelfgemaakte brownies voor in de kapsalon, die zijn heerlijk.” Natascha vertelt me hoe blij ze nog steeds is met haar toko (in een eerder blog stelde ze zich al eens aan me voor). “Deze zomer was het hier zó gezellig, met het lekkere weer en een terras voor de deur. Dan heb ik ook meteen weer meer aanloop.” (lees verder onder de foto)

De Haarboutique van Natascha

Binnen twee weken

Dat ervaart ook Tugay Yilmaz, de eigenaar van Onze Dorpswinkel die zich links naast de kapsalon bevindt. Tugay heeft tevens een zaak aan de Voorstraat in Vianen. Op korte termijn verhuist hij samen met zijn vrouw naar hun nieuwe woning in het Dorpshart. Ik vroeg hem of hij al meteen van plan was om, behalve hier te gaan wonen, ook een zaak in het dorp te beginnen. “Eigenlijk niet”, lachte hij. “Op onze tweede kijkdag zag ik hier een ‘Te huur’-affiche hangen. Ik belde de verhuurder en twee weken later was alles geregeld.” Tugay verkoopt vers fruit en groente, brood en levensmiddelen in Onze Dorpswinkel. En… heerlijke Turkse pizza’s! (lees verder onder de foto)

Onze Dorpswinkel van Tugay Yilmaz

Tugay, Natascha en Karin zijn trouwens niet de enige ondernemers in het dorp. Ik ga er binnenkort meer aan je voorstellen op dit blog. Te beginnen met Maikel van Maik’s Kippenkraam. Volgende week lees je hier zijn verhaal!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*