Ondernemer uit Hoef en Haag: Maik’s Kippenkraam

Maik's Kippenkraam uit Hoef en Haag staat in Vianen, Houten en Nieuwegein

 

Heb je de vrolijke, gele kippenkraam van Maikel van der Linden uit Hoef en Haag al eens langs de stoep zien staan? Met veel enthousiasme brengt deze verkoper zijn gegrilde kippen in Vianen, Houten en Nieuwegein aan de man. “Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

 

Doe je op dinsdag boodschappen bij een van de supermarkten aan de Lijnbaan in Vianen, dan ben je vast weleens verleid door de heerlijke geuren die bij Maik’s Kippenkraam vandaan komen. Hele gegrilde kippen, kippenpoten en -kluifjes en ook worst: Maikel verkoopt het allemaal. Zijn producten zijn dagvers en door hem persoonlijk bereid met een door hemzelf samengestelde kruidenmix. Moeilijk om langs zijn kraam te lopen zonder iets lekkers mee te nemen!

 

Manager

Aan Maikel hoef je maar weinig vragen te stellen om hem enthousiast aan het praten te krijgen over zijn werk. Hij begon met deze kraam in januari van dit jaar. Voor die tijd werkte hij als commercieel manager bij een IT-bedrijf, maar dat werk begon hem tegen te staan, vertelt hij me: “Ik had zin om iets heel anders te gaan doen, iets waar ik echt blij van zou worden. Al brainstormend kwam mijn vrouw Inge met het idee voor een kippenkraam.” Toch is dat wel iets heel anders dan manager in de IT… “Klopt, maar dit past heel goed bij me. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en kom graag op de markt om te kletsen. En kip was altijd al mijn favoriete stukje vlees, zoals ze op de reclame ook altijd zeiden.”

 

Vergunningen

Samen met Inge is Maikel vorm gaan geven aan zijn ideeën. Om een goed idee te krijgen van wat er allemaal bij zo’n kraam komt kijken, is hij mee gaan lopen bij een kippenverkoper. De plannen werden steeds concreter: er werd een kraam aangekocht, de benodigde vergunningen voor staanplaatsen aangevraagd, naar de Kamer van Koophandel en voilà: Maik’s Kippenkraam was een feit. Inmiddels weten de klanten uit Nieuwegein, Houten en Vianen de kippenkraam uitstekend te vinden. Maikel gaat sindsdien elke dag fluitend op pad: “Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

 

Nieuwe plek

Het is dus duidelijk: Maik’s Kippenkraam staat als een huis. “Ik heb een mooie klantenkring opgebouwd, waar ik veel energie vandaan haal. Ik krijg terug dat mijn producten kwalitatief goed zijn en de service ook. Alles is dagvers en komt zo van ’t spit, dus mensen kunnen de kip warm mee naar huis nemen en meteen opeten.” Sinds deze maand heeft Maikel er een nieuwe standplaats bij: bij het Office Centre op industrieterrein Laagraven in Nieuwegein. Voortaan kan iedereen die in de buurt werkt en winkelt hier op donderdag een vers broodje kip komen halen. “Niet alleen broodjes hoor!”, haast Maikel zich te zeggen. “Ook gewoon gegrilde kip en worst, zoals altijd.”

 

Gratis kip

Wil je ook weleens zo’n lekkere kip van Maik’s Kippenkraam proeven? Maikel verloot elke dag dat hij ergens met z’n kraam staat een gratis kip op Facebook. Snel delen en liken dus!

Overigens sprak ik Maikel al eens eerder voor dit blog: hij is een van de eerste inwoners van Hoef en Haag!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*