Hoera: de oplevering!

De oplevering

 

Het lange wachten is beloond: ons nieuwbouwhuis in Hoef en Haag is deze week opgeleverd! Afgelopen donderdag doorliepen we samen met de uitvoerder van de bouw ons huis door om te kijken of alles in orde was. Na anderhalf uur kregen we de sleutels overhandigd en waren we officieel eigenaar van de woning.

 

De dag die je wist dat zou komen: de oplevering van onze Meanderwoning in het Dorpshart van Hoef en Haag! Eindelijk! Twee weken daarvoor hadden we al de voorschouw, waarbij we met een expert van Vereniging Eigen Huis een lijst met punten hadden opgesteld die nog niet in orde waren. Nu hadden we een afspraak met de opzichter van de bouw, die de lijst met ons zou doornemen en opnieuw met ons door het huis ging lopen.

 

Verrassing

Er waren nog steeds wat puntjes niet opgelost, zoals een rubberen rand die niet goed om een van de kozijnen aansloot, en wat geverfde plekjes op een kozijn die bijgewerkt moesten worden. Tot onze verrassing werden al deze punten meteen door een medewerker opgepakt, en werd er ook meteen een schilder opgetrommeld. Dit schijnt wel gebruikelijk te zijn bij een oplevering, maar als je dat niet weet is het best een verrassing. Heel prettig om te merken dat de bouwer de boel graag zo netjes mogelijk aflevert!

 

De oplevering: proost!
De oplevering: proost!

Emmer

Na anderhalf uur hadden we alles doorgesproken en gingen we naar de bouwkeet om het Procesverbaal van Oplevering te ondertekenen. Vervolgens kregen we de sleutels van onze nieuwe woning overhandigd. Ook kregen we als presentje een emmer met daarin allerlei spullen die de komende maanden van pas zullen komen: onder andere een rolmaat, lampjes, dubbelzijding tape, een spanningsmeter en een wc-rol: ‘Waarschijnlijk de duurste die u de komende tien jaar zal aanschaffen.’

 

Chaotisch

Nu we de sleutel van ons huis hebben, begint het eindelijk: zo’n drukke periode van kiezen, beslissen, kopen, klussen, regelen en plannen. Leuk en chaotisch tegelijk, en ook een vreemde gewaarwording omdat je zo gewend bent aan het maandenlange wachten. Alles stond stil – op de bouw na natuurlijk – en nu is dat voorbij. Omdat we onze woning casco hebben gekocht, hebben we de komende maanden een hoop te doen. Ik hoop jullie aan de hand van foto’s op de hoogte te houden van de voortgang… als ik eraan denk in alle drukte!

 

Aanschuifdiner

Ik wil je graag nog even tippen. Om te vieren dat we nu huiseigenaar van een nieuwbouwhuis in Hoef en Haag zijn, heb ik mijn man afgelopen week ook getrakteerd op een etentje in De Keuken van Hoef en Haag. Elke maand houdt Karin Kramer hier een aanschuifdiner. Voor €25,- per persoon schotelt ze haar gasten een heerlijk viergangendiner voor, bereid met producten uit de streek. Je schuift aan naast je dorpsgenoten (maar apart zitten kan volgens mij ook). Het was gemoedelijk, gezellig en héél lekker. Echt een aanrader dus! Lees hier mijn blog over Karin en ga hier naar haar site voor meer informatie.

 


3 thoughts on “Hoera: de oplevering!”

 • Vincent van de Bijl

  6 november 2019 at 08:45

  Gefeliciteerd! Veel plezier met jullie nieuwe woning. En wat bijzonder dat elk woord in deze Reactie automatisch met een hoofdletter geschreven Wordt. Vast een teken van veel geluk.

  Groetjes uit Zuidlaren.

  Reply
 • Rebekka

  6 november 2019 at 09:24

  Ja, apart is dat hè? Lekker hysterisch amerikaans.Maar dankjewel en groetjes terug voor iedereen!

  Reply
 • Rebekka

  6 november 2019 at 09:25

  Maar als de reactie gepubliceerd is, zijn de hoofdletters verdwenen. Gelukkig maar.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*